Raaf Theater

Raaf Theater
Artiestennaam
Walt Raaf Theater
Eigen naam
Walt Raaf
Uitgebreide omschrijving

Alweer twintig jaar heeft Walter Raben, artiestennaam Walt Raaf, zijn eigen theaterbedrijf. Samen met zijn vrouw Debby Goede en hun drie zoons Savan, Silas en Semjon trekken ze door binnen- en buitenland.

MEDDO - Walter heeft aanvankelijk de Hogere Landbouwschool in Dronten gevolgd en leek voorbestemd de boerderij van zijn ouders in Meddo over te nemen. Toch voelde hij zich meer tot de expressieve kant aangetrokken en ging naar de Kunstacademie in Enschede. Op het Lowlandsfestival zag hij steltenlopers uit Australië. Daar sprong de vonk over.

Toen hij Debby leerde kennen, klikte het meteen tussen hen, inclusief het steltenlopen. Ze traden al snel samen op. Vooral op festivals en evenementen worden ze gevraagd. Met de meest schitterende creaties fleuren ze deze op. Debby: "Ik loop altijd op stelten, Walter soms, maar hij is ook wel vaak de verteller".

Walter: "Het ligt aan het optreden. Soms praat ik een programma aan elkaar of vertel ik een verhaal. Altijd zijn we het mooie plaatje dat een glimlach op de gezichten van de mensen tovert."

De rode draad is geloof, hoop en liefde, universele waarden voor de mens. "We proberen de wereld te beschrijven, diverse culturen terug te laten komen in de creaties." Debby: "Iemand in Duitsland zei eens tegen ons: 'Eure Acts streicheln die Seele'. Zo zien we het ook. We spelen op het gevoel."

Vanaf het moment dat de kinderen een jaar of 6, 7 waren, gingen ze ook meedoen en kregen een rol als steltenloper. Walter: "Het is mooi om met het hele gezin op pad te gaan in onze theaterbus. De jongens vinden het leuk om te doen, maar liever niet in de buurt waar ze bekenden kunnen tegenkomen."

De afgelopen crisis heeft ook het Walt Raaf Theater parten gespeeld. Er werd overal op bezuinigd. Toch was er een goede klantenkring opgebouwd om te overleven. Walter gebruikte de extra vrije tijd om de blokhut waarin ze wonen verder uit te bouwen en daar ook een atelier in te maken. "Nu hoef ik niet meer in de tochtige hal en in het donker mijn werk te doen. De laatste tijd begint het gelukkig ook weer wat meer te bruisen. Er komen weer meer aanvragen."

Zo verzorgden ze optredens op Ibiza Dreams, Oeral, de Zwarte Cross, Concert at Sea, langs de Belgische kust en in diverse Duitse steden. Debby: "Soms komen we met zijn tweeën of met de kinderen erbij of met extra ingehuurde steltenlopers. Alles is mogelijk."

Facebook
LinkedIn
Telefoon
+ 31 6 15 143 563
  • Raaf Theater
  • Raaf Theater
  • Raaf Theater

Send Message